فناوریهای شناسایی و ردیابی

بارکد ، RFID ، شناسایی با امواج رادیویی ، ردیابی ، ردگیری، ردیابی ماهواره ای ، GPS ، بینایی ماشین ، بیومتریک ، کارت هوشمند، سنسور

فناوریهای شناسایی و ردیابی

بارکد ، RFID ، شناسایی با امواج رادیویی ، ردیابی ، ردگیری، ردیابی ماهواره ای ، GPS ، بینایی ماشین ، بیومتریک ، کارت هوشمند، سنسور

بارکد دو بعدی QR چیست؟ + دانلـــود

به هر نوع نمایش تصویری اطلاعات کد شده بر روی یک سطح فیزیکی، بارکد یا رمزینه گفته می شود که این اطلاعات را می شود توسط یک ابزار بازخونی کرد.

بارکد های اولیه اطلاعات مورد نظر رو به صورت یک دسته از خطوط ذخیره می کردند که این نوع بارکدها رایج ترین نوع آن هاست و از حدود سال 75 هم در کشور ما، استفاده ی از آن در فروشگاههای زنجیره ای باب شد و حتما روی کالاهای مختلفی که خریداری می کنید این نوع از بارکدها رو دیده اید .

این رمزینه ها برای اولین بار در حدود سال 1365 در یکی از فروشگاه های زنجیره ای آمریکا جهت چک کردن موجودی انبار به کار گرفته شد.ولی امروزه علاوه بر این نوع بارکدها ، با توجه به نوع استفاده از اونها حتی شاهد به کارگیری بارکدهای دوبعدی و سه بعدی هم هستیم. بارکد هایی که به سادگی دنیایی از اطلاعات را بر روی رایانه و یا گوشی همراه شما منتقل می کنند.

 
QR ؛ رمزینه دو بعدی با کاربردهای فراوان:

پیش از این قواعد رمزگذاری بارکدها فقط اجازه ی نمایش و ذخیره سازی اعداد را می داد ولی امروزه به کمک نشانه گذاری های جدید و استفاده از رمز گذاری ماتریسی می شود مجموعه ی حروف الفبا یعنی متن و حتی بیشتر از آن را در یک رمزینه جا داد.
به این نوع از رمزینه ها ، QR بارکد گفته می شود. بارکُد QR دربردارندهٔ چیدمانی از چهارگوش‌های سیاه بر روی زمینهٔ سپید است.

رمزینه اولین بار برای استفاده ی صنعتی در یکی از کارخانه های اتومبیل سازی ژاپنی طراحی و تولید شد ولی به تدریج در سطح گسترده تری در جهان به کارگرفته شد.

کاربردهای QR چیست؟
 
استفاده ی راحت و توانایی ذخیره ی حجم زیادی از اطلاعات باعث شد تا این رمزینه به طور چشمگیری در زمینه های مختلف رواج پیدا کند که امروز به برخی از کاربردهای رمزینه می پردازیم:
 

با استفاده از QR اطلاعات در یک چشم بهم زدن در صفحه گوشی شماست:
 
شما با داشتن یک موبایل هوشمند یا حتی غیر هوشمند و ریختن نرم افزار بارکد خوان روی موبایلتان، می تونید به راحتی اطلاعات رمز شده رو روی تلفن همراه خود ببینید.

برای استفاده از این نرم افزار، فقط کافی است که دوربین موبایل خودتان را برای چند ثانیه روی این بارکدها نگه دارید و نرم افزار، اطلاعات آن بار کد را برای شما، آشکار کند.

تصور کنید که دارید یک کاتالوگ از یک شرکت تولید کننده ی لوازم خانگی را ورق می زنید که یک وسیله توجه شما رو به خودش جلب می کند، شما به راحتی می توانید با گرفتن دوربین موبایل خودتان روی بارکد در صفحه ی مورد نظر، اطلاعات مربوط به آن کالا را روی گوشی خودتان مشاهده کنید و یا حتی به صفحه ی همان محصول در اینترنت دسترسی پیدا کنید و بلافاصله آن کالا را خریداری کنید.

یکی از کاربرد های مفید این رمزینه ها، استفاده در کارت ویزیت هاست ، یعنی از این به بعد اگر روی کارت ویزیت همه، این کد ها باشد، وارد کردن شماره تلفن ثبت شده روی آن کارت یا حتی ذخیره اش در دفتر تلفنتان در چند ثانیه انجام می شود، حتی می شود گفت که حجم اطلاعاتی که شما با یک کارت کاغذی 9 سانتی متری حاوی رمزینه، به مشتریتان انتقال میدهید، میتواند خیلی بیشتر از یک کارت فاقد آن باشد.

یکی دیگه از کاربردهای بارکدها ی QR در موزه ها و مکان های توریستی هست، که می شود به سادگی اطلاعات مربوط به آن مکان خاص و یا لینک های اینترنتی مربوط به آن را روی این بارکدها ذخیره سازی کرد و بازدید کننده ها، با استفاده از گوشی های خودشان می توانند این اطلاعات را روی موبایلشون مشاهده کنند.

حتی می تونین بارکدهای روی بعضی داروها و مواد بهداشتی که به اونا شبنم هم گفته میشه رو با این نرم افزارها بخونین و از صحت تاریخ و سلامت دارو اطمینان حاصل کنید.

با رایانه خود اطلاعات QR را دریافت کنید:
 
رمز گشایی بارکدهای QR فقط منحصر به تلفن های همراه نیست، شما بر روی رایانه  هم می توانید با استفاده از نرم افزارهای مختلف مخصوص ، اطلاعات مربوط به بارکدهای QRرو بخوانید و یا حتی اطلاعات خودتان را به این بارکدها تبدیل کنید.

به طور کلی این نمایه می‌تواند در مجلات، تابلوها، اتوبوس‌ها، کارت‌های بازرگانی و یا در هر چیزی که کاربرانش، نیاز به اطلاعات دارند، حتی روی باطری تلفن همراه یا لپ تاپ هم، مورد استفاده قرار بگیرد.

در حال حاضر بعضی از بانک های داخل کشور به شما این امکان رو می دهند که با نصب نرم افزار آن بانک روی گوشی خودتون، با اسکن کردن بارکد روی قبض ها ی مختلف تلفن و آب و غیره ، بتوانید بدون وارد کردن دستی شناسه ی قبض و شناسه ی پرداخت، سریع عملیات پرداخت رو انجام بدهید.

برای خود QR بسازید:
شما هم به راحتی می تونید با وارد شدن به یکی از سایت های زیر به راحتی برای خودتون یک QR کد داشته باشید.

http://qr-code.ir/create

 
 
اینجا هم می توانید نرم افزارهای مورد نیاز برای استفاده از این رمزینه را دانلود کنید:


رپس (رمزینه پاسخ سریع) یا QR-Code یک رمزینه (بارکُد) ظرفیت بالای رمز دار دو بعدی با ساختار ماتریسی (صفر و یک)

تعریف:
رپس (رمزینه پاسخ سریع) یا QR-Code یک رمزینه (بارکُد) ظرفیت بالای رمز دار دو بعدی با ساختار ماتریسی (صفر و یک) می باشد که به منظور رمز گشایی آسان محتویات آن با سرعت زیاد طراحی شده است. این رمزینه ها دارای ساختار مربعی شکل است، که اطلاعات در آن به صورت نقطه های مربعی کوچک مشکی که به آن ها واحد یا Module گفته می شود، بر اساس الگوی استاندارد (ISO/IEC 18004:2006) ایجاد و می‌تواند حاوی نشانی وب، پیامک، اطلاعات تماس با فرمت کارت ویزیت، شماره تلفن، قیمت و مشخصات یک کالا به صورت همزمان، یا هر نوع نوشته و داده‌ دیگری مانند نمونه های زیر، باشد.


جهت آشنایی کلی با رمزینه های پاسخ سریع و کاربرد های آن، ویدئو زیر را از سایت commoncraft و به زبان اصلی ببینید:



تاریخچه:
QR-code درسال 1994 بوسیله شرکت Denso Wave که از شرکت های زیر مجموعه تویوتای ژاپن است، ابداع و به منظور ردیابی قطعات در صنایع تولید خودرو مورد استفاده واقع شد، این رمزینه ها در ژاپن بسیار فراگیر بوده و بیشترین کاربرد را میان بارکد‌های دوبُعدی دارد.


کاربردها:
این نوع رمزینه ها (QR-codes) که در ابتدا با هدف استفاده در تولید تجهیزات صنعتی ابداع شد، امروزه کاربرد های گسترده ای پیدا کرده اند، که از مهمترین دلایل آن: اطلاعات زیادی است که QRکدها قادرند در خود ذخیره کنند به طوری که یک QRکد قادر است تا 7089 رقم عددی را در خود نگهداری نماید، همچنین به واسطه پیشرفت سالهای اخیر در صنعت تلفن های همراه، قابلیت خواندن (اسکن) و انتقال اطلاعات گوناگون نهفته در این رمزینه ها، توسط دوربین تلفن های همراهی که دارای نرم افزار خواندن کد (Reader Code) باشند، برای همگان به راحتی فراهم شده است.
رمزینه پاسخ سریع (QR-code) هم ‌اکنون در مفهومی بسیار وسیع‌تر در اروپا و آسیای شرقی مورد استفاده قرار می‌گیرد، در روزنامه ها کاربرد فراوان پیدا کرده و در تبلیغات، شرکت ها "رمزینه پاسخ سریع(QR-Code) " خود را در روزنامه بچاپ میرسانند که حاوی اطلاعات خودشان است. در بعضی از شهرهای اروپایی برای دادن اطلاعات مختلف به گردشگران از این کدها استفاده می شود. به طور کلی این رمزینه ها می‌توانند در مجلات، تابلوها، اتوبوس‌ها، کارت‌های بازرگانی و یا در هر چیزی که کاربران آن نیاز به اطلاعات دارند (حتی روی باطری تلفن همراه یا لپ تاپ)، استفاده شوند.

برخی از مهمترین کاربردهای رمزینه پاسخ سریع(QR-Code) میتوانید بصورت مصور در قسمت نگاره ها مشاهده نمایید.




استفاده در گوشی های تلفن همراه و تبلت ها:
می توان گفت که گسترده ترین کاربرد رمزینه پاسخ سریع بخصوص برای عموم مردم، استفاده و بهره برداری از اطلاعات رمز شده در آن با استفاده از تلفن های همراه است. در واقع رمزینه پاسخ سریع (QR-code) بارکد هایی ساده اند که می‌توانند عملیات زیادی در گوشی های موبایل انجام دهند. این رمزینه ها می‌توانند برای تغییر اطلاعات مخاطبان، اجرای یک لینک وب، باز کردن یک برنامه، یا حتی شماره‌ گرفتن مورد استفاده قرار گیرند. همچنین با گوشی اندرویدی، می توان به راحتی از مارکت های اندروید، بازی ها و نرم افزارهای مورد نیاز را خریداری یا بارگذاری نمود.
کاربران تلفن‌های همراهی که دستگاهشان مجهز به نرم‌افزار کدخوان است، می توانند "رمزینه پاسخ سریع" را در هر جایی که باشد (روی کاغذ روزنامه، نمایشگر رایانه و یا روی بدنه اتوبوس!) اسکن کنند تا اطلاعات ذخیره شده در آن که می تواند شامل: قیمت و اطلاعات مربوط به یک کالا، شماره تلفن، پیامک و یا هر متنی است، مشاهده نمایند؛ یک صفحه‌ی وب را بدون نیاز به تایپ آن، بر روی تلفن همراه را باز کنند. این عمل اتصال از دنیای فیزیکی به دنیای دیجیتال، به نام "هاردلینک" یا "مجازی کردن دنیای فیزیکی" گفته می شود.


- دریافت اطلاعات ذخیره شده در QR-code ها بوسیله گوشی تلفن همراه:
برای خواندن (اسکن) این کدها، گوشی (تلفن همراه) یا تبلت شما می بایست به موارد زیر مجهز باشد:

  • دوربین با قدرت تفکیک مناسب
  • نرم افزار رمزینه خوان (بارکرد خوان)


    در برخی از مدل های گوشی های تلفن همراه، نرم افزار رمزینه خوان (بارکرد خوان) بطور پیش فرض نصب شده وجود دارد. تلفنهای هوشمند بلک بری و سیستم عامل گوشی گوگل موسوم به "آندروید"، استفاده ازکد "QR" را که شامل اضافه کردن بارکد‌خوان "زینگ" بر روی برخی از مدل‌ها می‌باشد، پشتیبانی می‌نماید. همچنین دارندگان آیفون و آی پد می توانند از اپلیکیشن‌ها رایگانی که ویژه اسکن این کدها نوشته شده استفاده کنند.
    سیستم عامل نوکیا موسوم به "سیمبین" نیز مجهز به یک بارکدخوان است که قادر به خواندن کدهای "QR" می‌باشد، فناوری NFC در گوشی‌های جدید روش بی‌نظیری برای استفاده از یک ضربه کوچک برای اسکن بارکدها می باشد. همینطور "ام-بارکد" نیز یک کدخوان"QR" برای سیستم عامل "مائیمو" است. حتی دارندگان گوشی هایی با سیستم عامل جاوا نیز می توانند از نرم افزار رایگان موجود مانند: KaywaReader استفاده کنند.
    برای دریافت برنامه (APP) و نرم افزار های متناسب با مدل ها و سیستم عامل گوشی های مختلف اینجا کلیک کنید. 

    توجه:
    رمزینه های پاسخ سریع ظرفیت بالایی جهت ذخیره اطلاعات دارند اما رمز گشایی و بازیابی اطلاعات موجود در آنها بستگی مستقیم به قدرت پردازش و نوع سیستم عامل تلفن همراه داشته و ممکن در برخی موارد هنگام اسکن کد های حاوی اطلاعات زیاد، گوشی توانایی خواندن آن را نداشته باشد.


    جهت دریافت کامل اطلاعات یک کد، توجه به نکات زیر ضروری است:

  • قدرت پردازش، سیستم عامل و قدرت لنز گوشی تلفن همراه
  • کیفیت تصویری و حجم اطلاعات موجود در کد
  • زاویه (دوری و نزدیکی) عکس برداری (اسکن) از کد
  • بارکد طبق استاندارد تولید شده باشد


    بنابراین عدم دریافت اطلاعات از یک کد صرفن به منزله مخدوش بودن آن نیست. (لازم به ذکر است که از این کد ها در هر جهت چرخشی می توان داده ها را استخراج کرد.)


    ایجاد رمزینه پاسخ سریع - QR-code:
    برای تولید رمزینه پاسخ سریع (QR-code) مورد نظر خود، اینجا را ببینید.


    خواندن رمزینه پاسخ سریع - QR-code:
    برای خواندن رمزینه پاسخ سریع (QR-code) به صورت آنلاین، اینجا را ببینید یا نرم افزار های بارکد خوان را از اینجا دریافت کنید.


    ساختار و نسخه های رپس:
    ساختار اصلی رمزینه های پاسخ سریع، مربع هایی با تعداد حداقل 21 × 21 واحد در نسخه یک و حداکثر 177 × 177 واحد در نسخه 40، در رمزینه اصلی هستند. به هر یک از این مربع های کوچک واحد یا Module گفته می شود. رپس کاربردی نوع دو  که همه جای دنیا به طور گسترده تولید و استفاده می شود، در مجموع چهل نسخه می باشد که هر نسخه دارای تعداد واحد و پیکربندی متفاوت می باشند. در اینجا نسخه رپس تولیدی بر اساس محتوای وارد شده به صورت خودکار تعیین و بهینه ترین حالت ممکن از رپس تولید می شود.

    لازم به ذکر است که جهت خواندن مطمئن و دقیق یک رپس توسط کاربران، می بایست مطابق توصیه شرکت سازنده این بارکدها (Denso Wave) قسمت فضای بی اثر (Quiet Zone) باید حداقل دارای عرضی برابر 4 واحد (Module) داشته باشد.

    هر نسخه از رپس، 4 واحد در طول و عرض از نسخه قبلی بیشتر می باشد. با افزایش نسخه رپس، ظرفیت ذخیره داده نیز در آن افزایش می یابد. به طوری که بیشینه ذخیره عددی در رپس نوع 1، 41 و در رپس نسخه 40 بیشنه ذخیره عددی 7089 می باشد. در تصویر زیر این موضوع به خوبی قابل مشاهده است.

    ظرفیت ذخیره داده ها:
    ظرفیت ذخیره داده های در رپس های کاربردی نمونه 2 که برای آخرین نسخه این رپس (40) در نطر گرفته شده، به شرح جدول زیر می باشد. لازم به ذکر است که یکی از اصلی ترین ویژگی های رمزینه پاسخ سریع، ظرفیت بالای ذخیره داده های مختلف است که برای اعداد 7089 و برای حروف پارسی حدود 1900 حرف می باشد.
    جدول 1 :

    عددیحداکثر 7,089 کاراکتر
    الفبای پارسیحدود 1,900 حرف
    الفبای لاتینحداکثر 4,296 کاراکتر
    دودویی (8بیتی)حداکثر 2,953 بایت

    عددیحداکثر 7,089 کاراکتر
    الفبای پارسیحدود 1,900 حرف
    الفبای لاتینحداکثر 4,296 کاراکتر
    دودویی (8بیتی)حداکثر 2,953 بایت

    عددیحداکثر 7,089 کاراکتر
    الفبای پارسیحدود 1,900 حرف
    الفبای لاتینحداکثر 4,296 کاراکتر
    دودویی (8بیتی)حداکثر 2,953 بایت
    عددی
    حداکثر 7,089 کاراکتر
    الفبای پارسیحدود 1,900 حرف
    الفبای لاتینحداکثر 4,296 کاراکتر
    دودویی (8بیتی)حداکثر 2,953 بایت



    ظرفیت تصحیح خطا:
    رمزینه پاسخ سریع (QR-code) از یک فناوری تصحیح خطا به نام Reed-Solomon استفاده میکند، که در سطح های مختلف تونایی آن برای رفع خطا متقاوت می باشد. به طور کلی این بارکدها از ۷ تا ۳۰ درصد قابلیت تصحیح دارند و خوانش و رمزگشایی آن‌ها دچار مشکل نمی‌شود. (به مثال زیر نگاه کنید)

    مثال زیر نشان می دهد که رمزینه پاسخ سریع چگونه با اختلال مواجه می شود.
    رپس های زیر در سطح L تولید شده اند. رپس های 2 و 3 مخدوش شده اند تا اختلال در آنها بررسی شود. هر دو رپس مخدوش شده به وسیله تشخیص خطای سطح L قابل خواندن هستند.

    ظرفیت تصحیح خطای کیو آر کد

    درصد ظرفیت تصحیح خطای کیو آر کد

    پس با اطلاعات ارائه شده می توانیم بگوییم که حداکثر اطلاعات قابل ذخیره سازی رمزینه پاسخ سریع (با 177 × 177 داده و تصحیح خطای سطح L) برابر با 23,624 بیت (2,953 بایت)، برای داده های رقمی است.
    این سطوح هنگام تولید رمزینه قابل انتخاب هستند.

    پشتیبانی از زبان پارسی:
    همانطور که گفته شد این رمزینه قابلیت ذخیره حداکثر 4,296 کاراکتر الفبایی را دارا می باشد. در این رمزینه هر نوع الفبایی از هر زبان از جمله زبان پارسی قابل رمز گذاری است، اما نکته قابل توجه این است که برخی از نرم افزار های رمز گشای این کد ها ممکن است توانایی خواندن الفباهای به جز حروف لاتین را نداشته باشد. بنابراین آنچه مهم است، قدرت رمزینه خوان مورد نظر در پشتیبانی از زبان های غیر لاتین است.


    استانداردها و تأییدیه ها:
    رپس (رمزینه پاسخ سریع یا QR-Code) یک بارکد کاملَن استاندارد می باشد. QR-Code در ماه ژوئن سال 2000 رسمَن به عنوان یک استاندارد بین المللی به تصویب انستیتو ایزو رسید، همچنین مدارک استاندارد زیادی برای پوشش کدکردن فیزیکی رپس ها وجود دارد که به شرح زیر می باشند:


    - پروژه متن-باز "zxing" می تواند اطلاعات موجود در رپس ها را بهمراه فهرستی از استاندارد های موجود در آنها استخراج نماید.

    جدیدترین استاندارد تعیین شده برای رپس از طرف انستیتو ایزو ISO/IEC 18004:2006 و بشرح زیر می باشد:

      ISO/IEC 18004:2006 defines the requirements for the symbology known as QR Code 2005. It specifies the QR Code 2005 symbology characteristics, data character encoding methods, symbol formats, dimensional characteristics, error correction rules, reference decoding algorithm, production quality requirements, and user-selectable application parameters, and lists in an informative annex the features of QR Code Model 1 symbols which differ from QR Code 2005.




    آشنایی با انواع رمزینه های پاسخ سریع (رپس)
    به طور کلی پنج نوع رمزینه پاسخ سریع (QR Barcode) معرفی شده است که شامل این موارد هستند:
  • October, 1997 - Approved as AIM International (Automatic Identification Manufacturers International) standard (ISS - QR Code)
  • March, 1998 - Approved as JEIDA (Japanese Electronic Industry Development Association) standard (JEIDA-55)
  • January, 1999 - JIS (Japanese Industrial Standards) standard (JIS X 0510)
  • June, 2000 - ISO/IEC 18004:2000 Information technology - Automatic identification and data capture techniques - Bar code symbology - QR-Code
  • November, 2004 - Micro QR Code is Approved as JIS (Japanese Industrial Standards) standard (JIS X 0510)
  • September, 2006 - ISO/IEC 18004:2006 Information technology - Automatic identification and data capture techniques - QR-Code 2005 barcode symbology specification
  • December 2011 - QR-Code Approved by GS1, an international standardization organization, as a standard for mobile phones
  • رمزینه پاسخ سریع کاربردی نمونه 1 و 2 (QR-Code Model 1 & Model 2)
  • رمزینه پاسخ سریع کوچک (Micro QR-Code)
  • رمزینه پاسخ سریع ظرفیت بالا (iQR-Code)
  • رمزینه پاسخ سریع مخفی (SQR-Code) یا (SQRC)
  • رمزینه پاسخ سریع رنگی و منقش (LogoQR-Code) یا (LogoQ)



    هر یک از این رمزینه های پاسخ سریع به دلیل ویژگی های خاص و متفاوت، کاربرد های مخصوص به خود را دارند. در جدول زیر می توانید با هر یک از انواع رپس آشنایی شوید: 


     

    مجوز های استفاده:
    استفاده از کد QR از نقطه نظر مجوز کاملا‍ رایگان و بدون حق استفاده‌ی انحصاری است. کد QR به طور شفاف به صورت استاندارد ISO تعریف و منتشر شده است. Denso Wave حق امتیاز کد QR را در اختیار گرفته است و از آن جهت کسب درآمد استفاده نمی‌کند ، ولی حق امتیاز اجرا و پیاده سازی آن را خیر. (ویکیپدیا)

    لفظ کد QR یک registered trademark از شرکت Denso Wave است. (اصطلاح کد "کیو-آر"، یک برند ثبت شده برای شرکت "دنسو-ویو" می‌باشد.)


    سوءاستفاده ها، هشدار به استفاده کنندگان:
    همانند بسیاری از تکنولوژی های دیگر، ممکن است سوء استفاده هایی از کدهای QR بمنظور کاربرد های غیر عادی بوجود آید.
    از مهمترین موارد سوء استفاده، هدایت کاربر به وب سایت های آلوده است.
    - لینک دادن به وب سایت های خطرناک با سوء استفاده از نا آگاهی کاربر، می تواند باعث مشکلات کوچک و بزرگ شود. با توجه به غالب کاربرد کد های QR که با تلفن های همراه انجام می شود، هدف، اطلاعات موجود در گوشی استفاده کننده است. این اقدامات ممکن است در پس زمینه اتفاق بیفتد، در حالی که کاربر تنها یک صفحه وب بی ضرر مشاهده می کند. اگرچه درصد چنین سوء استفاده هایی بسیار پایین است، اما همواره جانب احتیاط را فراموش نکنید. پیشنهاد ما به شما، هنگام مواجه با مواد مشابه، مشاهده محتویات بارکد با استفاده از بارکد خوان آنلاین است. 


    انواع رمزینه ها (بارکد ها)
    رمزینه پاسخ سریع یکی از ده ها نوع از رمزینه ها بوده که بنا به ویژگی هایی که دارد و در نوشتار بالا به آنها اشاره شد، به سرعت در حال گسترش می باشد. شما می توانید با دریافت فایل زیر برخی از مهمترین انواع رمزینه ها را مشاهده کنید:
    انواع رمزینه ها – فایل PDF با حجم 406 کیلو بایت


    منابع:


    به کوشش وب سایت QR-Code ایران

  • راه اندازی سیستم امنیتی مدارس توسط Guard RFID

    تکنولولوژی RFID  فعال ، ارائه دهنده راهکارهای حفاظتی RFID ( شناخته شده به نام Guard RFID
    یک سیستم جدید امنیت مدارس تحت عنوان  SafeGuard k-12  را به منظور  تشخیص هویت و مکان یابی دانش آموزان و کارکنان در هنگام وقوع شرایط اضطراری ارائه نموده است.
    GuardRFID  در گذشته یک سیستم ردیابی تلفن همراه  را در جهت بهبود نظارت بر مسافران در هنگام ورود و خروج به اتوبوس ها ، توسعه داده است.
    این راهکار در مدارس نیز می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. SafeGuard  به مدیران مدرسه و اولیای دانش آموزان این اطمینان را می دهد که با استفاده از این سیستم آن ها را از اینکه فرزندانشان، کی و کجا از کدام اتوبوس، استفاده کرده اند، مطلع می کند.
    این راهکار شامل تگ های فعال RFID ، ST-3 است که می تواند توسط یک بند آویز کارت توسط کارمندان مورد استفاده قرار بگیرد و یا به لباس یا کیف دانش آموزان متصل شود.
    همراه تگ ها دو دکمه ی قرمزو آبی نیز وجود دارد که هر کدام قابلیت انتقال نوع خاصی از پیام های اضطراری را دارند.
    قرائتگرها نیز در مدخل های ورود و خروج مدارس نصب می شوند، همچنین می توان آن ها را در مکان های پرتردد مانند راهرو ها و محل های ورود به کلاس درس نیز قرار داد.
    نرم افزار Guard RFID که بر روی سرور مدرسه است ، هویت هر فرد را به همراه شماره شناسایی که در تگ آن شخص کد شده است ذخیره می کند. هر بار که تگ سیگنال می فرستد ، نرم افزار وضعیت تگ را به روز رسانی می کند. در نتیجه یک رکورد از مکان آن شخص داخل مدرسه ایجاد می شود.
    به طور معمول دانش آموزان و یا کارمندان جهت ارسال هشدار های داخلی به مدیران و معلمان مدرسه دکمه آبی رنگ را فشار می دهند.در صورت آتش سوزی ، حملات مسلحانه و یا دیگر حوادثی که منحصراً نیازبه کمک افراد خارج از مدرسه را دارد دکمه قرمز را فشار می دهند که به محض فشردن آن توسط فرد ، نرم افزار یک آلارم به پلیس محلی و یا ایستگاه آتش نشانی می فرستد.
     به گفته مدیر  GuardRFId این تنظیمات نرم افزار به نوع آلارمی که بیان کننده خواسته کاربر خواهد بود بستگی دارد. به طور مثال می توان پس از فشرده شدن دکمه آبی یا قرمز  یک ایمیل و یا یک پیام کوتاه (SMS)  ارسال شود. علاوه بر این سیستم توانایی بستن و قفل کردن درب های خاصی در مدرسه را نیز دارد. به عنوان مثال اگر یک فرد در یک منطقه دکمه ی تگ را بفشارد ، به طور اتومات درب های موجود در مناطق دیگر نیز قفل می شوند. و از این طریق این اطمینان حاصل می شود که نفوذگر نمی تواند به نواحی دیگری از مدرسه دسترسی پیدا کند.
    SafeGuard  در حال حاضر در دسترس است و به گونه ای طراحی شده است که برای مدارس مقرون به صرفه باشد

    توسط مانکن های EyeSee خرده فروشان ناظر بر رفتار مشتریان خود خواهند بود

    مانکن های EyeSee با استفاده از فناوری های RFID و شناسایی چهره ، خرده فروشان را قادر به تجزیه و تحلیل رفتار مشتریان خود می کنند.
    این مانکن ها علاوه بر بهره گیری از فناوری RFID ، دارای دوربین (موجود درچشم مانکن) ، قابلیت ضبط صدا ، یک کامپیوتر که قادر به تجزیه و تحلیل چهره مشتریان است و یک مودم برای ارسال داده های دریافتی به سرور می باشد.
    با مانکن های EyeSee ، خرده فروشان می توانند اطلاعات بیشتری در مورد مشتریان خود به دست آورند. جزئیاتی مانند جنسیت، میانگین سنی، قومیت و مدت زمانی که هر مشتری صرف نگاه کردن به لباس مانکن می کند .
    به طور معمول خرده فروشان می خواهند اطلاعات بیشتری در مورد مشتریان خود داشته باشند.
    برای مثال اگر اکثریت مشتریان مرد باشند اما بیشتر مانکن های فروشگاه را مانکن های زن تشکیل داده باشند، صاحب فروشگاه با اضافه کردن مانکن های مرد ،مشتریان خود را به خرید بیشتر تشویق خواهد کرد. علاوه بر این خرده فروشان می توانند تبلیغات پخش شده بر روی صفحه نمایش فروشگاه را با  نیاز اکثریت مشتریان تطابق دهند.
    داده های دریافتی توسط مانکن به پورتال فروشگاه ارسال می شوند.
    اگرچه ممکن است این مسئله به نوعی جاسوسی و یا تجاوز به حریم خصوصی مشتریان به نظر برسد اما مانکن های EyeSee هیچ یک از تصاویر دریافتی را ذخیره نمی کنند.
    با این حال آن ها به زودی قادر به ضبط کلمات کلیدی رد و بدل شده بین مشتریان خواهند بود. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد کلمات ، دریافت و آنالیز می شوند و ثبت نخواهند شد 

    توسط مانکن های EyeSee خرده فروشان ناظر بر رفتار مشتریان خود خواهند بود.  

      مشاهده ویدئوی مربوط به مانکن هایEyeSee

    کنترل دانش آموزان با آر.اف.آی.دی دردسر ساز شد

    بدنبال اخراج دانش آموزی در سن آنتونیو که تگ آر.اف.آی.دی را قبول نکرده بود، بحران حقوقی – فنی پیرامون این فن آوری در تگزاس افزایش یافته است.

    مقامات آموزشی NISD در سن آنتونیوی تگزاس 500 هزار دلار هزینه کرده اند تا پروژه مکان یابی دانش آموزان را با اتصال تگ های آر.اف.آی .دی به اجرا بگذارند و این شامل استفاده از یک تسمه شبیه گردنبند بوده که هنگام رفتن به کتابخانه یا کافه تریای مدرسه، هنگام رای دادن و شرکت در انتخابات مدرسه و یا رفتن به دستشویی و ... از آن استفاده شده تا دانش آموزان مکان یابی شوند.
    آندرا هرناندز دانش آموز سال دوم دبیرستان علم و مهندسی در سن آنتونیو بدلیل نپذیرفتن استفاده از این تگ ها اخراج شده است چرا که وی این کار را توهین و تجاوز به حریم شخصی خود و آزادی مذهبی عنوان کرده است. حتی مدرسه یک گام به عقب رفته و تسمه مذکور را بدون تگ به وی پیشنهاد کرده اما وی همچنان آنرا نپذیرفته است. دختر دوم دبیرستانی در نهایت بدلیل عدم پذیرش تگ و پخش اعلامیه در مدرسه علیه این پروژه اخراج شد. وی گفت احساس می کنم به من توهین مذهبی شده است و علامت گذاشتن روی افراد با این تگ ها تجاوز به حریم خصوصی من و دیگران است.
    در نهایت هرناندز به مدرسه ای دیگر فرستاده شد و اکنون همراه خانواده خود علیه مدرسه مذکور شکایت کرده است.
    قرار است 100 هزار دانش آموز تحت این پروژه با تگ های آر.اف.آی.دی ردیابی شوند هدف از اجرای طرح منضبط ساختن دانش آموزان است که اگر در این طرح موفق شود جایزه 2 میلیون دلاری حکومت فدرال را از آن خود خواهد کرد.
    جان وایتهد پرزیدنت سازمان راترفورد می گوید خشونت در مدارس فروکش کرده است و این طرح فقط برای دریافت پول از مقامات دولتی به جلو رانده شده است.
    وایتهد می گوید بیش از 200 دوربین در مدرسه برای جلوگیری از گریز نصب شده که برخی از آنها مستقیم به اداره پلیس وصل است . همه اینها از روی بودجه آموزش و پرورش هزینه شده است. وی گفت اگر از ابتدا در ذهن این بچه ها چنین چیزی را قرار دهند بعدها قرار دادن چنین چیزهایی در سطح ملی آسانتر خواهد بود.
    بهر حال ایراد قانونی به این تگ ها باعث اختلاف نظر شده است و باید دید نهایت این شکایت و عاقبت این طرح چه می شود.

    سنسور های RFID مورد استفاده برای ردیابی زنبورهای عسل

    دانشمندان استرالیایی به منظور کشف علت مرگ زنبورهای عسل در دهه گذشته ، تصمیم به استفاده از تکنولوژی پیشرفته RFID گرفتند. به همین دلیل برای ردیابی موقعیت زنبورهای عسل اقدام به الحاق سنسورهای  RFID بر روی  5000 زنبور عسل نمودند.
    این سنسورهای RFID با ابعاد 2.5x2.5 میلیمتر قادر به مشخص کردن موقعیت هر زنبور عسل در زمان واقعی می باشند.
    داده ها به سرور- محلی که در آن دانشمندان در حال کار بر روی یک مدل سه بعدی از حرکات زنبورهای عسل می باشند- انتقال می یابند .
    در طول ده سال اخیر میلیون ها زنبور عسل مرده اند که این امر در طول زمان باعث فروپاشی کلونی خواهد شد.
    دانشمندان در تلاش برای پیدا کردن علت مرگ زنبورهای عسل می باشند، که این امر بدون استفاده از فناوری RFID ممکن نبود.
    اگر سیستم ردیابی RFID الگوی رفتاری غیرعادی را در برخی مکان های خاص تشخیص دهد ، این امر ممکن است به دلیل تحت الشعاع  قرارگرفتن آن محل توسط مواد خاصی مانند آفت کش ها و ... باشد ، لذا دانشمندان می توانند با در اختیار داشتن اطلاعات بیشتر و بالطبع آن با افق دید وسیع تری به تحقیقات خود ادامه دهند

    کارت ویزیت QR Code الهام بخش

    21 کارت ویزیت QR Code الهام بخش

    روابط عمومی پروژه شبنم :

    21 کارت ویزیت QR Code الهام بخش

    تعداد بازدید: 6254سه شنبه, 7 دی 1389 17:44:45

    این پست شامل نوعی کارت ویزیت است که روز به روز بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند و به نوعی به جدال با کارت ویزیت های سنتی و قدیمی برخاسته اند، کارت های ویزیت QR Code. ابتدا، باید به این سوال پاسخ دهیم که QR Code چیست؟ QR Code بارکد شبکه ای دو بعدی است که توسط اسکنرهای QR و گوشی های موبایل دوربین دار مدرن قابل خواندن می باشد. این کد شامل مدول ها یا واحدهای سیاه رنگی است که در یک الگوی مربع شکل با پس زمینه سفید چیده شده اند. این کد بعدا به بخشی از متن و یا لینک تبدیل خواهد شد که کاربر مجددا فورا به آن لینک مرتبط می شود. این توضیح کامل QR Code بود. QR Code اختصاری عبارت Quick Response Code یا کدی با سرعت پاسخ بالا است.
    مزایای داشتن یک QR Code روی کارت ویزیت یا هر ابزار تبلیغاتی دیگر این است که، شما با یک وسیله یا ابزار چاپی می توانید با بیننده ارتباط متقابل داشته باشید و نیز توانایی پیدا کردن کسانی را که کارت شما را حمل می کنند را در زمانی که در میان یک جمعیت ایستاده اید خواهید داشت، چون کارت ویزیت شما دارای یک ویژگی نو و منحصر به فرد است.

    پیش بینی شده که فروش Smart-Phone ها در سال 2010 بیشتر از فروش کامپیوترهای PC باشد، بنابراین شما باید به فکر ایجاد سرویس های بهتر برای مشتریان خود باشید تا بتوانند شما را سریعا با گوشی تلفن همراه خود پیدا کنند.
    شما به آسانی می توانید با هر چیزی که دوست دارید، با وب سایت و یا بلاگ خود یک QR Code بسازید. شما می توانید لینکی با یک رفرال مخصوص بسازید در نتیجه می توانید هنگامی که درحال بررسی ترافیک وب هستید بفهمید چه کسی با استفاده از یک گوشی تلفن و چه کسی از طریق یک لینک دیگر وارد شده است. بهتر است امتحان کنید. در اینجا نمونه های جالبی از کارت های ویزیت QR Code برای شما گردآوری کرده ایم اما برای اینکه بهتر با نحوه عملکرد آنها آشنا شوید باید لینک های هر یک را بررسی کنید. امیدوارم از دیدن آنها لذت ببرید.
    21 کارت ویزیت QR Code الهام بخش

    روابط عمومی پروژه شبنم :

    21 کارت ویزیت QR Code الهام بخش

    تعداد بازدید: 6254سه شنبه, 7 دی 1389 17:44:45

    این پست شامل نوعی کارت ویزیت است که روز به روز بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند و به نوعی به جدال با کارت ویزیت های سنتی و قدیمی برخاسته اند، کارت های ویزیت QR Code. ابتدا، باید به این سوال پاسخ دهیم که QR Code چیست؟ QR Code بارکد شبکه ای دو بعدی است که توسط اسکنرهای QR و گوشی های موبایل دوربین دار مدرن قابل خواندن می باشد. این کد شامل مدول ها یا واحدهای سیاه رنگی است که در یک الگوی مربع شکل با پس زمینه سفید چیده شده اند. این کد بعدا به بخشی از متن و یا لینک تبدیل خواهد شد که کاربر مجددا فورا به آن لینک مرتبط می شود. این توضیح کامل QR Code بود. QR Code اختصاری عبارت Quick Response Code یا کدی با سرعت پاسخ بالا است.
    مزایای داشتن یک QR Code روی کارت ویزیت یا هر ابزار تبلیغاتی دیگر این است که، شما با یک وسیله یا ابزار چاپی می توانید با بیننده ارتباط متقابل داشته باشید و نیز توانایی پیدا کردن کسانی را که کارت شما را حمل می کنند را در زمانی که در میان یک جمعیت ایستاده اید خواهید داشت، چون کارت ویزیت شما دارای یک ویژگی نو و منحصر به فرد است.

    پیش بینی شده که فروش Smart-Phone ها در سال 2010 بیشتر از فروش کامپیوترهای PC باشد، بنابراین شما باید به فکر ایجاد سرویس های بهتر برای مشتریان خود باشید تا بتوانند شما را سریعا با گوشی تلفن همراه خود پیدا کنند.
    شما به آسانی می توانید با هر چیزی که دوست دارید، با وب سایت و یا بلاگ خود یک QR Code بسازید. شما می توانید لینکی با یک رفرال مخصوص بسازید در نتیجه می توانید هنگامی که درحال بررسی ترافیک وب هستید بفهمید چه کسی با استفاده از یک گوشی تلفن و چه کسی از طریق یک لینک دیگر وارد شده است. بهتر است امتحان کنید. در اینجا نمونه های جالبی از کارت های ویزیت QR Code برای شما گردآوری کرده ایم اما برای اینکه بهتر با نحوه عملکرد آنها آشنا شوید باید لینک های هر یک را بررسی کنید. امیدوارم از دیدن آنها لذت ببرید.

    این پست شامل نوعی کارت ویزیت است که روز به روز بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند و به نوعی به جدال با کارت ویزیت های سنتی و قدیمی برخاسته اند، کارت های ویزیت QR Code. ابتدا، باید به این سوال پاسخ دهیم که QR Code چیست؟ QR Code بارکد شبکه ای دو بعدی است که توسط اسکنرهای QR و گوشی های موبایل دوربین دار مدرن قابل خواندن می باشد. این کد شامل مدول ها یا واحدهای سیاه رنگی است که در یک الگوی مربع شکل با پس زمینه سفید چیده شده اند. این کد بعدا به بخشی از متن و یا لینک تبدیل خواهد شد که کاربر مجددا فورا به آن لینک مرتبط می شود. این توضیح کامل QR Code بود. QR Code اختصاری عبارت Quick Response Code یا کدی با سرعت پاسخ بالا است.
    مزایای داشتن یک QR Code روی کارت ویزیت یا هر ابزار تبلیغاتی دیگر این است که، شما با یک وسیله یا ابزار چاپی می توانید با بیننده ارتباط متقابل داشته باشید و نیز توانایی پیدا کردن کسانی را که کارت شما را حمل می کنند را در زمانی که در میان یک جمعیت ایستاده اید خواهید داشت، چون کارت ویزیت شما دارای یک ویژگی نو و منحصر به فرد است.

    پیش بینی شده که فروش Smart-Phone ها در سال 2010 بیشتر از فروش کامپیوترهای PC باشد، بنابراین شما باید به فکر ایجاد سرویس های بهتر برای مشتریان خود باشید تا بتوانند شما را سریعا با گوشی تلفن همراه خود پیدا کنند.
    شما به آسانی می توانید با هر چیزی که دوست دارید، با وب سایت و یا بلاگ خود یک QR Code بسازید. شما می توانید لینکی با یک رفرال مخصوص بسازید در نتیجه می توانید هنگامی که درحال بررسی ترافیک وب هستید بفهمید چه کسی با استفاده از یک گوشی تلفن و چه کسی از طریق یک لینک دیگر وارد شده است. بهتر است امتحان کنید. در اینجا نمونه های جالبی از کارت های ویزیت QR Code برای شما گردآوری کرده ایم اما برای اینکه بهتر با نحوه عملکرد آنها آشنا شوید باید لینک های هر یک را بررسی کنید. امیدوارم از دیدن آنها لذت ببرید.

    شرکت توسعه فناوری های نوین

    شرکت توسعه فناوری های نوین با بهره گیری از تجربه و تخصص چندین ساله کشورهای اروپایی و آمریکایی و همکاری با کمپانی های معتبر و بین المللی در زمینه های طراحی، مشاوره، اجرا و تأمین پروژه های تخصصی Barcode و RFID فعالیت می نماید تا علاوه بر بهبود و توسعه هر چه بیشتر فناوری اطلاعات (IT) به انتقال دانش و فن آوری نوین کمک کند. این شرکت با دارا بودن نمایندگی های فروش و پشتیبانی و تکیه بر قوی ترین و تخصصی ترین تیم خدمات، پشتیبانی و گارانتی و همچنین به پشتوانه تیم زبده و کارآمد فروش خود، عرصه نوینی را پیش روی شرکت ها و کارخانجات، سازمان ها، وزارتخانه ها و سایر متخصصین قرار می دهد.

    مهم ترین زمینه های کاری شرکت توسعه فناوری های نوین:


    از اصلی‌ترین فعالیت‌های شرکت توسعه فناوری های نوین، می‌توان موارد زیر را برشمرد:

    طراحی، مشاوره، اجرا و تأمین سیستم های شناسایی خودکار مبتنی بر فناوری Barcode و RFID

    • اتوماسیون اموال (مدیریت اطلاعات اموال و دارائیها)
    • سیستم مکانیزه انبار (انبار مواد اولیه، انبار محصول و انبار قطعات)
    • ردیابی خط تولید (دسترسی به تاریخچه کالا از ابتدای ورود به خط تا تحویل به انبار)
    • سیستم مکانیزه کنترل تردد (Access Control) مربوط به افراد یا اشیاء
    • کنترل و ردیابی افراد یا اشیاء (Yard Management)
    • تأمین تمامی تجهیزات مورد نیاز برای پروژه های Barcode و RFID
    • ارائه خدمات پشتیبانی فنی و تخصصی مربوطه


     

    ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی

    • بومی ساختن دانش High Tech در حوزه فناوری های بارکد و آر اف آی دی
    • برگزاری کلاسها و دوره های عمومی آشنائی با بارکد و آر اف آی دی برای ارتقاء سطح دانش تخصصی مرتبط در کشور
    • برگزاری دوره های تخصصی تکنولوژی Barcode و RFID و ایجاد کارگاه های شبیه سازی مربوطه ویژه متخصصان حوزه IT
    • برگزاری سمینارهای آموزشی مرتبط با تکنولوژی بارکد و آر اف آی دی برای صنایع مختلف
    • راه اندازی کتابخانه مرجع مجازی بارکد و آر اف آی دی برای استفاده علاقه مندان
    • استفاده از اساتید بنام و متخصص داخلی و خارجی در دانش مذکور با ارائه گواهینامه های معتبر
    ادامه مطلب ...